Watersport

Watersport

De minicamping is begonnen als een boerencamping, maar is de laatste jaren meer in het teken komen te staan van de watersport. Door de unieke locatie van de eigen haven gelegen op 200 meter afstand van het open vaarwater van Zuidwest Friesland, is er volop mogelijkheid tot watersport. Naast de haven ligt een kleine plas die erg geschikt is voor kinderen. De kinderen kunnen hier met veel plezier zwemmen en er kan ook met kleine bootjes gezeild worden. Een groot voordeel is dat de kinderen niet gelijk met het bootje het meer op hoeven te gaan.

U kunt de vaartocht direct vanaf de camping starten. Het mooie van de Friese Meren is dat het ontzettend divers is en dat watersportplaatsen als bijvoorbeeld Heeg, Woudsend, Sloten, Workum, Langweer en Sneek makkelijk te bereiken zijn.

Het huren van een sloep, zeilboten en kano’s is tevens mogelijk op minicamping De Wetterspetter.

Bootverhuur

Haven

Wilt u komen kamperen en tevens uw eigen boot mee nemen? Dat is geen probleem. De camping heeft namelijk een eigen haven en op een afstand van een kilometer is er een trailerhelling aanwezig.

Er zijn mogelijkheden voor een aantal dagen aan te meren en te overnachten op de camping, waar u gebruik kunt maken van de sanitaire voorzieningen. Aangezien de eigen haven en kade zich op 200 meter van het open vaarwater bevindt, heeft dit als voordeel dat tijdens slecht weer uw boot beschut ligt. Tijdens slecht weer kunt u ook gebruik maken van de binnenaccommodatie in de 125 jaar oude boerderij.

Zwemstrand

Op een kilometer afstand van de camping is een zwemstrand aanwezig, waar kinderen kunnen spelen op het strand en kunnen genieten van de watersport. Het zwemstrandje bevat een zwemsteiger. Voor de jonge kinderen is er een afgesloten gedeelte waar ze kunnen spelen en zwemmen. Verder zijn er speeltoestellen, waardoor de kinderen zich uitstekend kunnen vermaken.

Aan het eind van zomer 2014 is het strandje compleet vernieuwd. Verder is er een nieuwe steiger aangelegd.

Vissen

Vissen, ontspannen en genieten van de rust van de natuur? Dat is mogelijk op de minicamping. Door de locatie aan het water en de verschillende vissteigers in de buurt, zijn er volop mogelijkheden om uw dobber uit te gooien.

Snelvaargebied

Het Heegermeer bevat een snelvaargebied waar bestuurders van snelle motorboten zich kunnen uitleven. Tijdens uw verblijf op de minicamping De Wetterspetter zijn er een tal van watersport activiteiten mogelijk, zoals; wakeboarden, waterskiën, kneeboarden etc.
Het Heegermeer is een van de grootste meren van Friesland. Een groot voordeel van het snelvaargebied op het meer is dat andere watersporters niet tot nauwelijks worden gehinderd.

Voor meer informatie over de snelvaargebieden in Zuidwest-Friesland of andere watersport activiteiten kunt u gebruik maken van de onderstaande link.